5 grunde til at jagttegn er den bedste gave, du kan give dig selv

For at kunne gå på jagt i Danmark skal man have et gyldigt dansk jagttegn. Men hvorfor er det at gå på jagt en god ting for dig? For neden får du 5 grunde, der vil få dig til at overveje at få et jagttegn. 

At gå på jagt kræver en masse mod og tålmodighed. Nogle er født ind i den livsstil og andre starter et liv i den. De finder ro i sjælen, når de går på jagt. For neden får du 5 vigtige grunde til, hvorfor du burde gå på jagt. 

Målrettet

Først og fremmest vil du finde dig selv blive meget mere målrettet og struktureret. Når man går på jagt sætter man sig et mål og det fuldfører man oftest. At få ram på f.eks. en hjort kan tage mange timer og en lang ventetid. Du vil som jæger blive mere og mere målrettet for hver jagt og inden længe er det at vente i flere timer kun som få minutter for dig.

Disciplin

Jagten er heller aldrig nem. Man skal have en indre disciplin og man skal kunne holde ud at være så målrettet. Det kræver en masse tålmodighed. Det indebærer, at man har en form for disciplin, der holder en i gang. At få ram på en gråand kan være to ting: Nemt eller svært. Dine erfaringer bestemmer det. Mange har det nemt ved at få ram på en gråand og andre finder deres bevægelse svær at få ram på, hvis ænderne f.eks. befinder sig oppe i luften. Når man er på jagt skal man også have en masse koncentration, hvilket er med til at styrke din koncentration i dagligdagen også.

Fællesskab

Man kommer ind i et helt nyt fællesskab, når man går på jagt. Mange går på jagt alene, men andre går også på jagt i grupper. Her er du så sammen med folk, som deler de samme interesserer, som dig. I kan sætte mål sammen og prøve at gennemføre dem sammen. At hygge med sine medjægere er bestemt en dejlig følelse. Man får udviklet et venskab og man får lært nye mennesker at kende. Du kan blive medlem af Jægerforbundet, som bl.a. arrangerer fælles jagt. Du får desuden medlemsrabatter, jagtmagasin og så bliver du en del af et interessefællesskab.

Natur

Når man går på jagt ser man en helt anden side af verdenen. Man møder et friluftsliv og en masse natur, som man overhovedet ikke har lagt mærke til i en ellers så travl hver dag. Eller hvis man ikke er vant til at være outdoor. Naturen er stor og når man går på jagt kan man også udforske naturen. Når du er på jagt vil du også kunne høre lyden af den smukke natur og du vil få fred i sjælen. Dette er for nogle en helt ny form for meditation. Nogle gange har mennesket bare for en stille stund alene. Og det får man bestemt ude i naturen mens man er på jagt. Man er målrettet, arbejder selv og får slappet af på en helt ny og unik måde.

Energi

Du får en helt anden form for energi, når du går på jagt. Når man slipper aftrækkeren og får ramt sit mål, suser de inden i kroppen. Det er dén form for energi jeg snakker om. Det er en fantastisk følelse for jægere og det er højtiden på jagten. Det er nemlig dét man venter flere timer på at føle.

Et jagttegn er et kursus, som strækker sig over et par hverdage. Du vil bl.a. prøve at skyde på en skydebane. Hvis du vil gå på jagt med en riffel skal du gennemføre et riffelskydekursus og bestå en riffelprøve. Hvis du ikke er klar på et jagttegn endnu og vil prøve det at skyde. Kan du prøve lerdueskydning, som sker under vejledning af erfarne og dygtige instruktører.