5 trin til at tabe 10 kilo Som du bør vide!

Det er sandt men uheldigt: Mange kvinder føler en behov for at sulte sig selv, når de ønsker at tabe 10 kilo, så de kan se godt ud til en særlig lejlighed. Uanset om det er et bryllup, klassefest for gamle elever eller en anden særlig begivenhed er der en enorm pres på kvinder for at se godt ud. Og dette pres fører ofte til den såkaldte jo-jo effekt først vægttab og derefter vægtforøgelse, der er meget udbredt i vores samfund i dag.

Du kender mønsteret: Du sulte dig selv og synes at tabe et ton i vægt og hurtigt. Men når du går tilbage til dine normale spisevaner får du ikke kun vægten som du har tabt tilbage, men ofte endnu mere!

Og det er alt sammen resultatet af, at du sulter din krop af de næringsstoffer, den har brug for.

Som du sikkert har læst et eller andet sted, vil kroppens stofskifte faktisk brænder mere fedt, når det er bliver fodret ofte. Så hvis du ønsker at komme ned i den kjole størrelser du ønsker og skal være god til din krop. Og det betyder at spise de fødevarer, der hjælpe til med at smelte fedtet væk.

Så her er 5 enkle trin, du kan følge for at hjælpe dig tabe 10 kilo ren fedt. Og disse skridt vil hjælpe dig med at holde vægten en gang for alle og aldrig mere nogen jo-jo slankekure dilemma.

Forøg dit grønt indtag

Grønt

Du har sikkert set det mange gange før, men jeg kan garantere det er en af de vigtigste skridt til at tabe sig. Hvorfor spørger du? En af grundene er, fordi spiser du grøntsager uden stivelse øger du din fiber indtagelse som gør du vil føler dig hurtigere mæt.

En anden årsag er, at grøntsager forbruger meget energi. Det tager mere energi at fordøje en grøntsag end en slags kulhydrat. Du kan faktisk være i en negativ kalorie balance, hvis du sammenligner en gulerods kalorier til den mængde kalorier, det tog at fordøje og udnytte denne gulerod.

Der er undersøgelser, der viser et gennemsnit for dem, der spiste 4 eller flere portioner af grøntsager uden stivelse om dagen og de var de største tabere, når det kom til vægttab.

Proteiner bør være med ved hvert et måltid

Til optimalt at kunne bevare din slanke kropsmasse, mens du taber dig er det yderst vigtigt, at indtage en form for magert protein ved hvert måltid. Protein er et godt ernæringsstof der kan forhindre dig i at overspise, fordi du vil hurtigere føle dig mæt.

Det er også en anden næringsstof, som bruger meget energi, hvilket betyder, at det tager flere kalorier, at fordøje og udnytte proteiner end et kulhydrat ville gøre.

Din bedste kilder til protein er oksekød, kylling, fisk, æg og mejeriprodukter.

Spis fuldkorns Kulhydrater

At indtage fuldkornsprodukternes kulhydrater vil regulerer dit insulin niveau og tilbage holder din krop i at producere for meget insulin. Dette vil igen, gøre at du taber dig.

Store mængder af insulin i kroppen vil fremme fedt oplagring og blive hurtigt fordøjet og simple kulhydrater producerer store mængder insulin. Du bør begrænse eller undgå disse hurtige fordøje kulhydrater helt.

Ved at gøre dette kan du ikke blot forbedre dit helbred, men vil også fremskynde dit fedt tab.

Nogle undersøgelser mener, at op til 70% af de vellykkede vægttab skyldes at holde insulin niveauet i skak, og at gøre dette vil betyder at skulle spise meget fuldkorn og undgå simple kulhydrater.

Spis mere sunde fedtstoffer

Fødevarer som oliven olie, valnødder, mandler eller andre Omega-3 produkter bør der ikke spares på. Sunde fedtstoffer er gode antioxidanter. De hjælper også med hjernens funktioner og mange andre vigtige processer, der finder sted i kroppen på dagligt.

Vigtige fedtsyrer kan også bidrage til at forebygge visse sygdomme som hjertesygdomme og kræft. Nogle undersøgelser er begyndt at vise, at indtage Omega-3 produkter kan øge dit stofskifte med op til 400 kalorier om dagen.

Spis hyppige måltider

Der er en direkte sammenhæng med kostvaner og mængden af indtaget fødevarer samt insulin niveauer.

Spis 4-6 små måltider om dagen i stedet for de sædvanlige 2-3 store måltider. At spise ofte vil bidrage til, at regulere og øge dit stofskifte og derved brænde flere kalorier.

Ved at spise mindre portioner i løbet af dagen, vil du også spise mindre mad generelt. Du kan også kontrollere dit blodsukker, fordi ved at indtage næringsstoffer stille og roligt i løbet af dagen, vil din krop ikke have behov for at hæve insulin niveauer for at kunne håndtere de store mængder mad.

naturligvis skal det anbefales at dyrke motion, samtidig med at disse 5 ændringer i din kost, fordi ernæring og motion går hånd i hånd med vægttab. Hvis du foretager disse simple ændringer i din kost og deltage i en øvelse program, hvor du forbrænder kalorier, så vil du hurtigt kunne passe den kjole størrelser du altid har drømt om, sikkert og vedvarende.