Bliv lykkeligere som din egen rollemodel

Hvis der er én ting vi alle kan blive enige om her i verden, så må det være, at det er bedre at være lykkelig end ulykkelig. Lykke er noget, der er mange som bruger hele deres liv på at jagte. Der er mange bud på, hvad det kan være – hvordan man opnår ”et lykkeligt liv.” Der er foreslået mange forskellige ting lige fra stoffer og kærlighed til god mad og et liv som munk, men der er tilsyneladende ikke nogen, der har fundet hemmeligheden endnu. Vi giver her vores bud på, hvordan man kan opnå et mere lykkeligt liv, men vi lover ikke at verden føles som et utopi, hvis du følger vores råd.

Vi foreslår, at du i stedet for at se så meget på, hvad andre gør, blot forsøger at skabe den perfekte rollemodel for dig selv, i dig selv. Det kan gøres så simpelt som hver aften at reflektere over, hvad man har lavet i løbet af dagen og hvad, man måske burde have gjort anderledes. For at gøre det nemmere og mere tydeligt, hvad den refleksion bør gå ud på, så kan man skrive en dagbog, som indeholder alt det, man rent faktisk lavede, samt en fiktionel historie ved siden af, hvor ens alter ego gør det, man ser som det optimale valg i en tilsvarende situation. Du kan justere situationen så den indeholder kerneproblemet, og det behøver ikke være muligt at genkende den i din egen dagbog – det vigtigste er, at du beskriver, hvad du tror det bedste valg er og hvad det medfører. Det kan desuden være en ide at revidere den historie med faste mellemrum, da man senere kan se, at situationen ikke fanger det reelle problem eller at dit alter ego bør agere på en anden måde, for eksempel fordi du har lært, at konsekvenserne ville være anderledes, end du i første omgang havde forestillet dig.

Det kan være din kæreste slog op med dig, efter du klippede hans tiger of sweden jakkesæt i tusinde stykker. Ved at reflektere over situationen kan du komme helt ind i essencen af, hvad problemet var og hvordan det opstod. Det er som sagt ikke sikkert du rammer helt rigtigt første gang, og det er netop derfor du bør ser tilbage på det med faste mellemrum. Selv hvis du er helt og aldeles tilfreds med udfaldet af dine handlinger kan du stadig mene, at din måde at håndtere situationen var forkert. Det kan for eksempel være, at du ikke tænkte over din kærestes temperament i situationen, så der med den viden du have var overvejende sandsynlighed for, at han ville blive voldelig. At det ikke skete betyder ikke, at det ikke ville ske i en lignende situation. Opfør dig som den person, du gerne vil være – så bliver du din egen rollemodel.