Den bedste ferskvands agn REGN-ORME!

De fleste ferskvandsarter kan ikke modstå en lækker fed regnorm! Og især Aborre, Ørred, skaller og Ål kan ikke stå for dem. Så hvordan får vi så fat i disse basser, hvis man ikke gider at give en formue for dem. Indlægget her handler om hvordan du starter din egen ormegård.

 

Ormegård / Ormefarm.

Hvad skal du bruge:

Først og fremmest skal du have et hjem til dine orme – her skal der købes en spand på min. 15 – 20 Liter. Koster 9,50 kr. i jem og fix. En flamingokasse er også et rigtig godt alternativ.

 

Jord: En god jord, evt fra en pløjemark eller lignede – det skal være en god mørk jord, ikke for sandet.

 

Sand: En smule sand, som ormene bruger til at maje maden igennem sig.

 

Blade: Gamle blade fra frugttræer, eller andre blade som alternativ. Skal ikke være friske, da de afgiver for meget varme stadigvæk.

 

Orme: Der skal orme til at lave flere orme. Tag selv ud på jagt efter orme enten ved at grave, vende sten eller bruge en af metoderne nederst i indlægget her. Her skal du finde en 40 orme. Du kan også tage ud til en planteskole, eller søge på nettet for at finde et sted på kan købe en ”startpakke”.

 

Start din ormegård / ormefarm.

Tag din spand, flamingokasse, bedroller eller hvad du har valgt til ormegården. Min. 15-20 Liter og 60-70 cm. Dyb.

Lig ca. 5 cm jord i bunden af ormegården, og fugt jorden med vandstøv hvis det er tørt. Derefter ligger du 5-10 cm blade i – og fortsætter sådan. Men slut ormegården med jord i toppen. Undervejs hvis du har fundet en jord uden sand, så drysser du 3-4 gange et snapse glas ned i ormegården. Sandet hjælper ormene med at spise sig igennem blade og andet mad.

Nu du klar til at sætte dine orme i deres nye gård, hvor de forhåbentligt vil hygge sig en del, vokse sig store og fede – samt formere sig i massevis. Du ligger dem blot pænt på overfladen af din ormefarmen og så finder de selv vej til deres nye hjem. Man siger de fordobler sig ca, hver 2-3 mdr.

Engang i måneden fjerner du den mul de har produceres plus ligger nye gamle blade eller evt. et gammelt æble ned til dem.

Ormefarmen her kan stå overalt hvor der ikke er meget sol, gerne i en kælder, altan med mindre sol, bryggers eller carporten. Så det supersmart hvis du er lystfisker og ikke ejer en have.

Nem ormegård i haven

Her skal du grave et hul, hvor efter du putter gamle blade ned i hullet og lukker til igen. Efter 1 mdr. vil det vrimle med orme dernede – du skal blot fjerne lidt mul som or produceres i gang imellem og fortsætte med at ligge blade eller fx et gammel æble eller 2 derned for at holde gang i ormehullet.