Det blir’ ikke bedre!!! (Video fra selvhjælp.dk)

er det bedste sted at starte, hvis du vil i kontakt med en gratis og anonym selvhjælpsgruppe i dit lokalområde.

Du får det ikke bedre ved at gøre ingenting, så hvis du er i en krise, sorg eller en hvilken som helst anden svær livssituation, kan jeg anbefale en selvhjælpsgruppe, for det hjælper rigtigt meget, at få det snakket igennem med andre i samme situation. Selvhjælp kan også være en måde at få en personlig udvikling eller for at komme i gang med et mere aktivt liv.

Tag skridtet allerede i dag og klik ind på – det vil du ikke fortryde!

Der er selvhjælpsgrupper inden for en lang række emner hvor både børn, voksne, pårørende, patienter og andre berørte kan møde andre i samme situation — bl.a. inden for ensomhed, stress, sorg, skilsmisse, diabetes, kræft, hjerneskade, psykiske lidelser, blinde og svagtseende, spiseforstyrrelser, hjertesygdom, angst, depression, selvmord, misbrug og afhængighed, ADHD, for tidligt fødte (præmatur), autisme og aspergers, osteoporose, laryngectomi, alzheimers, sclerose, afasi og meget mere.

Der er også grupper for førtidspensionister, efterlønnere, handikappede, folkepensionister eller udlændinge og flygtninge i Danmark m.m., hvor du kan snakke med andre, deltage i madklubber, gå til kulturelle begivenheder eller dyrke motion sammen. Selvhjælp kan også omhandle helt almindelige livssituationer, som du gerne vil have inspiration og støtte til eller gerne vil reflektere mere over — det kan fx være forældre til teenagebørn, personlig udvikling eller støtte til vægttab eller rygestop.

Selvhjælpscentrene kan ud over grupper ofte også tilbyde individuelle samtaleforløb der kan hjælpe dig, hvis du ikke føler dig klar til at deltage i en egentlig selvhjælpsgruppe.