Jagttøj

Dette skal du overveje inden du køber tøj til jagt

Står du og mangler tøj til jagt? Der er dog nogle ting du skal huske at tage stilling til, så du ikke ender med et fejlkøb, især når jagttøj ikke altid er det billigste.

 

Vejr

Når du køber jagttøj er det eneste du ikke kan forudse er vejret. Jagttøj der kan klare regn er en god idé, hvis du vil ud og gå på jagt i sådan et vejr. Regntøj og gummistøvler er ikke den bedste påklædning, hvis du skal gå på jagt. Find noget robust tøj, der kan klare mosten.

 

Camouflage

De fleste jægere køber camoufleret jagttøj. Dette er også det bedste valg, når det kommer til jagt. Du skal jo være så usynlig som muligt. Når du nu er så usynlig kan det være en god idé at investere i en orange vest eller et armbind, så dine medjægere kan se dig. Det kan nemlig vær svært at få øje på hinanden, når man er camoufleret ude i naturen.  Til f.eks. andejagt bør du undgå orange, da duer og gæs nemt kan få øje på farven. Dog til andet vildt vil farven ikke have den store betydning, men kun din bevægelse. De andre dyr vil ikke lægge mærke til din stærke orange farve så længe du ligger stille. De reagerer nemlig på bevægelse. Sørg også for at finde en god skydevest, der er camoufleret, så du ender med et fuldt camoufleret look.

 

Varme

Mange oplever at deres jagttøj ikke har den store varme. Dette kan være både godt og dårligt. Den gode side, der ligger i det, er at du ikke skal skifte jagttøj til om sommeren. Den dårlige side er selvfølgelig, at du skal have ekstra lag tøj på indenunder dit jagttøj om vinteren. Du kan dog tage skiundertøj og skistrømper under dit tøj. Desuden er en fleece jakke også en god idé under dit jagttøj. Du vil for det meste ikke have mulighed for at bruge en tilfældig vinterjakke når du går på jagt om vinteren, dog kan du måske finde en camoufleret vinterjakke, som hjælper dig med at holde varmen.

 

Pris og kvalitet

Det er ikke altid en dyr vare, som er af god kvalitet. Sørg for at få læst anmeldelser og få snakket med andre jægere eller en god en, der er jæger, før du køber jagttøj. Det har nemlig ikke så stor betydning om din jakke koster 2000 kr. eller 5000 kr. dog har holdbarheden en vigtig rolle. Jagttøj plejer at koste på over de 1000 kr. pr. del og derfor er det en god idé at få købt noget der holder i al den snavs, vand m.m. Vandrestøvler er bl.a. en god idé at investere meget i, især hvis du skal stå op i lang tid. Dine sko skal du føle dig tilpas i.

 

Tilbehør

Så mangler du ikke så meget før jagten er klar og du skal ud i den skønne natur. Nu mangler du blot tilbehør. Husk at få købt et høreværn, især hvis dit gevær larmer ved affyring. Skal du skyde på duer, gæs, kaniner eller ænd, som kan være svære at få øje på, så få også købt en kikkert. Og selvfølgelig, så mangler du kun skydebriller, så er du klar. Skydebrillerne forhindrer snavs osv. at komme i øjnene. Du kan også få skydebriller med styrke, hvis du bruger briller.

Nu kan du være klar til årets Bukkejagt med nyt jagttøj, hvis det er noget du kunne tænke dig at deltage i.