Bjerg

En alternativ sommerferie i bjergene

Danskerne begynder at tage på alternative ferier om sommeren. Mange familier er begyndt at tage til Norge eller Sverige for at vandre i bjergene. Som med så mange andre ting, vil man gerne prøve noget nyt og derfor vælger mange danskere at skifte den varme sommerferie i Spanien ud med en vandretur i Norges bjergeområder.

 

Fra afslapning og pool til vandring og bjerge

På en solferie i Spanien i sommerferien slapper man helt af og ofte er man ikke så aktiv. Man bor enten på et lækkert hotelværelse eller i en ferielejlighed og tiden bruges ved poolen, på shopping, afslapning, drinks og lækker mad. Når man er på vandretur i bjergene er situationen helt anderledes. Man kan overnatte i et telt, pakke telte sammen om morgenen og bruge dagen på at vandre gennem landskabet og finde et nyt sted at overnatte. Eller man kan have et fast overnatningssted i enten et telt eller i en hytte og så bevæge sig ud på forskellige vandreture. En vandretur i Norges bjerge er en aktiv ferie med masser af bevægelse og spændende oplevelser. Man oplever en anderledes natur, som man ikke ser i Danmark og et spændende dyreliv som man ligeledes heller ikke ser i Danmark.

 

En vandretur og et varierende klima

Når man er på vandretur i Norden er klimaet helt anderledes end det er når man er på solferie nede i varmen. Man kan komme ud for både solskin den ene dag, regn og blæst den anden dag og måske endda sne, hvis man vandrer om vinteren. Som vi nok allerede ved fra den danske sommer, kan vejret i Norden være meget omskifteligt og knap så godt som når man er på ferie ned i varmen. Hvis man ikke er til det lidt koldere vejr, men elsker at vandre, kan man også tage på vandreture nede i varmen og måske endda kombinere en solferie med vandreture i de omkringliggende naturområder eller bjerge hvis man befinder sig i nærheden af disse.

 

Find det rette udstyr

Om man tager på vandretur i Norge, Sverige eller nede syd på har man brug for det rette udstyr. Man er ikke altid sikker på hvordan vejret bliver og man skal derfor have tøj med til alt slags vejr. Der er mange brands der udbyder tøj til vandring og andre outdoor aktiviteter. Et kendt brand til outdoor aktiviteter er Fjällräven. Brandet har naturen i fokus og designer tøj som kan holde til at man befinder sig i naturen. Tøjet er slidstærkt og funktionelt på samme tid og er perfekt til en vandretur – om det enten er i et koldt klima eller i et varmt klima.

Når man bruger en ferie på vandreture, har man bl.a. behov for både lange- og korte bukser, trøjer og t-shirts og de rette tasker til at transportere alle sine ting i. Hvis man skal bo i telt, skal man også huske et telt af en god kvalitet, en god sovepose. Når man skal vandre skal man have masser af energi og det får man især når man sover godt om natten. Med alt det rette udstyr får man en fantastisk ferie.