En bolig til de langørede venner

Kaniner er noget af det mest nuttede at se på. Deres pels er uimodståelig blød, så man kan slet ikke lade være med at kæle dem. Hvis man har sit barn med hos dyrehandleren, og får øje på kaninerne, så ved vi godt hvad der sker. Man står der, med et barn, som bare SÅ meget ønsker sig en lille kanin og LOVER at passe den, hvis hun får en. Maksimalt pres. Og man synes jo også selv at kaniner er søde. Det er svært at stå imod.

Men man skal vide noget om kaniner, før man anskaffer dem. Hvis man holder dyr i fangenskab, så må man vide noget om det dyr man holder indespærret. Det er et levende dyr, og man har ansvaret for det. En kanin skal passes. Dens liv afhænger af at man husker at passe den. Den skal have et kaninbur og foder og halm, savsmuld og alt muligt. Det er en alvorlig sag at have et kæledyr. Man har ansvaret for dyret i hele dets levetid.

Mørkt sovested

Når du indretter et kaninbur, så skal man have et mørkt rjm, hvor kaninen skal sove. I naturen bor kaniner jo i huler og gange under jorden. Her sover det om natten. Derfor er det også vigtigt at et kaninbur har et sovested, der minder om det, kaniner har i naturen. Og så skal der være plads til at lege. Kaniner er løbeglade, legesyge dyr, så derfor har de brug for en løbegård.

Et kaninbur skal også være forsynet med en drikkeflaske med tud, som altid skal indeholde frisk vand. Det er uendelig vigtigt at en kanin altid har noget at drikke. Og masser af hø og halm er også vigtigt. 

En langøret ven

Der skal være noget godt at gumle på, og har du en gulerod, så bliver din kanin helt sikkert glad. Men husk et den skal ikke være for kold. Kaninen skel jo ikke have dårlig mave. Hvis du er ude at gå tur, så find en mælkebøtte eller to, og tag dem med hjem til kaninen. Så bliver den glad.