En grøn smoothie om dagen holder…

… doktoren fra døren. Det er der i hvert fald nogen, der mener. Der er vist noget om snakken. En grøn smoothie glider let ned og fylder kroppen med en masse energi. Der er masser af gode næringsstoffer i grøntsager. Ved at drikke dem er det både let, lækkert og enkelt at få det grønne indslag ind i hverdagen.

En grøn smoothie hitter for tiden i mange danskers hjem. Det gør den af gode grunde. Med en god blender bliver det let som en leg at lave sunde smoothies derhjemme. En smoothie kan både være en god morgenmad eller en let snack på eftermiddagen. En grøn smoothie kan booste sundheden og give kroppen en masse gode og nødvendige vitaminer.

Grøntsagernes mange egenskaber

Det kan være svært for mange at få spist alle de grøntsager, som det anbefales, at man spiser i løbet af en dag. Derfor kan det være en rigtig god mulighed at lave dem om til en grøn smoothie. Man kan for eksempel lave en smoothie med ærter, mynte og lime. Denne smoothie er fyldt med antioxidanter, C-vitamin, zink og E-vitamin.

Antioxidanter – hvad er det? Cellerne i kroppen kræver god og varieret kost. Nogle gange dannes der frie radikaler i kroppens stofskifteprocesser. Dette kan i værste tilfælde udvikle kræft. Dog kan antioxidanter binde sig til de frie radikaler. Derved bliver den skadelige virkning neutraliseret. Dette er altså en god grund til at få spist de dér grøntsager. Eller drikke en grøn smoothie.

Find opskrifter online

Hvis man er lidt på bar bund i forhold til, hvordan man laver en lækker grøn smoothie, kan internettet heldigvis hjælpe. Herinde finder man en masse lækre opskrifter til nogle af de bedste smoothies. Man kan for eksempel finde opskriften til en basilikumsbombe. Basilikum har en meget karakteristisk smag.

Basilikum har høje indhold af æteriske olier. Disse olier er både antibakterielle og antiinflammatoriske. En kombination af basilikum, ærter, lime og broccoli. Denne smoothies indhold af gode næringsstoffer kan hjælpe kroppen med at være sund og rask. Den kan endda holde bakterieinfektioner og sygdom væk fra ens system.