Fjeldudrustning

Som du vil kunne læse dig frem til her går jeg meget op i vægten af min udrustning. Det er ikke for sjov at jeg hænger mig i om noget vejer 100 gram mere eller mindre. Hvert halve kilo du kan skære væk i oppakningen kan mærkes der ude

Her på siderne finder du mine præferencer for fjeldudrustning, men jeg også anbefale at tage et kig på vandring.dk/udstyrsguide, her finder du (også) en masse god information om friluftsudstyr.

Men lad være med at gå i panik over at du ikke har alle de lette (og dyre) ting. Det kan sagtens lade sig gøre uden. Så hvis du ingenting har – heller ikke penge. Så lån dig frem til så meget som muligt og gå på kompromis med resten – værre er det ikke. Husk, at det vigtigste tip når man pakker rygsækken hjemmefra er:
Find kun det allermest nødvendige frem – og sortér halvdelen fra inden du pakker.

Telt, rygsæk og sovepose

De vigtigste ting for en fjeldvandrer er selvfølgelig rygsækken, teltet og soveposen. Det kan man ikke klare sig uden, men hvad skal man vælge og hvordan gennemskuer man de mange produkter.

Her gennemgår jeg den nødvendige udrustning og kommer med kommentarer til hvad du skal se efter når du er på indkøb.

Beklædning

Din påklædning er særdeles afgørende for, hvor fornøjelig din ferie på fjeldet bliver. I nogle tilfælde kan det godt gå hen og blive afgørende for vigtigere ting end bare fornøjeligheden.
Alle kender vel efterhånden trelags-princippet med svedeundertøj inderst, isolerende lag mellem og vind og vandtæt lag yderst. Men trelags-princippet er jo et bredt begreb og det skal kunne bruges i alt slags vejr og det må heller ikke veje eller fylde for meget – hvordan gør man det? Sådan her gør jeg.

Øvrigt

Mange slæber en hulens masse småting med i den tro at den slags ikke rigtigt vejer noget. Her skal der skæres igennem med hård hånd. Selvfølgelig er der nogle ting som ikke er til at undvære og man skal da også have lidt adspredelser med. Det her er hvad jeg har med.

Kogegrej, vaskegrej og sikkerhed

Uden mad og drikke, duer helten ikke. Der skal selvfølgelig laves mad, børstes tænder og vaskes og hvad nu hvis der er noget, der går galt?

Pakkeliste

Jeg har aldrig rigtigt brugt at have en pakkeliste.
Jeg vil hellere gentage mit pakningsprincip:
Find kun det allermest nødvendige frem – og sorter halvdelen fra inden du pakker.