Har du en fået tilstandsrapport i hus?

Går du med tanker om at sælge dit hus? Eller er du allerede i gang med et salg? Hvis ja, anbefales det at få udarbejdet en tilstandsrapport af dit hus. En tilstandsrapport vil give dig en skriftlig vurdering af din boligs tilstand.

En tilstandsrapport til hus er ikke et krav, men der er en klar fordel ved at få udarbejdet en tilstandsrapport, hvis du skal sælge dit hus. I en tilstandsrapport til hus vil din boligs tilstand blive grundigt beskrevet, dermed også de fejl og mangler, der kan være på huset.

Gennem rapporten får både sælger og køber et komplet overblik af huset tilstand. Derudover kan sælger frasige sig det tiårige ansvar, der er, hvis der ikke er lavet en tilstandsrapport til hus. Er du fortsat forvirret omkring, hvad en tilstandsrapport til hus er, så læs med her, hvor vi ser nærmere på fænomenet.

Find en bygningssagkyndig

En tilstandsrapport til hus vil blive udarbejdet af en bygningssagkyndig. Der kan være stor forskel på bygningssagkyndige, samt det arbejde de udføre. Det er derfor vigtigt, at du finder den rette bygningssagkyndige til at udarbejde en tilstandsrapport til hus. Hos Botjek bliver alle tilstandsrapporter lavet af en bygningssagkyndig, der er beskikket af Sikkerhedsstyrelsen.

Den bygningssagkyndige skal hverken være på købers eller sælgers side, men derimod være neutral og give et professionelt overblik af husets tilstand. Tilstandsrapporten vil være gyldig fra den dag den bygningssagkyndige indberetter rapporten af dit hus, hvilket skal indberettes senest fjorten dage efter at tilstandsrapport til hus er blevet udført.

Nemt og uforpligtende

Hvis du derfor går rundt med tankerne om at sælge eller leje dit hus, så vil det være en god start at få bestilt en tilstandsrapport til hus. Du kan uforpligtende bestille din næste tilstandsrapport på Botjeks hjemmesiden, hvor der vil være hurtig ekspedition fra start af. De har afdelinger i hele landet og har dermed kendskab til lige netop dit lokalområde. De vil sende dygtige bygningssagkyndige ud til dit hjem, hvor du vil få en grundigt beskrevet tilstandsrapport af hus.

Du vil derudover få den helt rette værdi af dit hus funktionalitet og kvalitet, hvilket du kan bruge, når du skal sammenligne med andre boliger i dit område ved tilrettelægning af prisen på netop dit hjem.