Hurtig Introduktion til at Spille Padel

Hvis du godt kunne tænke dig at dyrke noget sport, men finder de populære sportsgrene kedelige, så er der godt nyt. Det er nemlig muligt at spille en relativt ny sport her i Danmark. Spillet hedder Padel, og det minder ret meget om tennis. Der er dog nogle væsentlige forskelle, som gør Padel til et ganske unikt spil. Jeg er selv rigtig stor fan af Padel, og finder det personligt langt sjovere, end almindelig tennis.

Padel er en sport, der spilles med ketsjer, ligesom tennis er. Man bruger dog et særligt padel bat i stedet for den normale tennisketsjer. Padel battet adskiller sig fra den traditionelle tennisketsjer ved at den ingen strenge har. Det er i stedet en fast overflade, med en række huller i. Et padel bat er desuden kortere end en tennisketsjer.

Banen hvorpå man spiller padel ligner også en tennisbane ved første øjekast. Til forskel fra tennis, så er der dog vægge hele vejen rundt om banen. Disse vægge bruges aktivt, når man spiller padel. Du kan eksempelvis skyde bolden ind imod væggen, hvorfra den så kan ramme ind på modspillerens banehalvdel. Der er altså en ekstra dimension til spillet, som man ikke finder i tennis. Baner til padel er desuden kun to tredjedel af størrelsen for en standard tennisbane.

Det er selvfølgeligt svært at spille Padel, hvis man ikke har adgang til en bane. Forsøger man at spille på en almindelig tennisbane vil man hurtigt blive frustreret over manglen på vægge, og den meget større bane. Selvom Padel er forholdsvist nyt herhjemme, så har vi faktisk et par padelbaner rundt omkring i landet. Den første blev etableret i Fredericia tilbage i 2007.

Du skal selvfølgeligt bruge noget udstyr, for at kunne spille padel. Du kan få et udmærket begynder-bat til padel for omkring 500 kr, mens de mere professionelle koster over 2.000 kr. Det er altså en sport man let kan komme i gang med, og hvor man hele tiden kan udvikle sig.

Da det ikke rigtigt er muligt at spille padel alene, kan det godt betale sig at finde en klub eller lignende. På den måde har du også let adgang til en bane, og kan måske endda låne noget udstyr i starten. Hvis du kontakter den danske padel-forening vil de næsten med sikkerhed kunne sætte dig i kontakt med nogen, der kan hjælpe dig i gang. Folk der spiller padel går typisk rigtigt meget op i deres hobby, og er glade for at kunne dele denne glæde med andre mennesker. Det er også klart den sjoveste måde at lære reglerne og de forskellige teknikker på. Padel er en sjov og social aktivitet, som samtidig giver godt med motion. Jeg håber inderligt, at denne introduktion til at spille Padel vil inspirere dig til at prøve det.