Kickstart Din Kreativitet med Denne Lille Hemmelighed

Det er efterhånden lang tid siden, at der var en klar opdeling imellem de kreative jobs, og andre former for arbejde. Faktum er nemlig, at stort set alle moderne jobs kræver en eller anden form for kreativt input. Maskinerne har overtaget mange af de arbejdsopgaver, som ikke krævede, at der var et kreativt tænkende menneske involveret. Ønsker man at bidrage til det moderne samfund er man altså nødt til, at kunne sætte gang i de kreative tanker og processer, så man kan levere noget af værdi.

For nogle er der tale om de helt traditionelle former for kreativitet: kunstnere, webdesignere og indretningsarkitekter har alle et øje for æstetik, og bruger deres evner til at lave flotte opsætninger, som andre mennesker sætter pris på. Der er rigtigt mange af disse kreative fag i dag, og det ser ud til, at der kun kommer flere til.

Der er dog også mange andre former for jobs, som ikke er kreative på den samme åbenlyse måde, men som stadig er dybt afhængige af kreative individer. Hvis man har et salgsjob for eksempel, så er man i dag nødt til at kunne tænke kreativt. Det er ikke længere nok at kunne recitere en liste over et produkts funktionaliteter, eller at være smart i replikken. Man er nødt til at tage en dialog med kunden, forstå deres udfordringer, og så bruge sin kreativitet til at bygge bro imellem kunden og produktet. Det er langt fra en simpel opgave, og det er ikke noget man kan gøre ved at følge en simpel opskrift. Kreativitet er en grundsten i de moderne jobs, og det betyder, at vi alle kan nyde godt af måder, at blive mere kreative på.

Der er nemlig ikke noget mere frustrerende, end når ens hjerne bare er helt blank, og man ikke kan komme op med noget som helst kreativt. Det er i disse situationer, at jeg benytter mig af en lille hemmelighed, som altid får mig tilbage på det kreative spor.

Hemmeligheden er, at jeg har et sæt Farveblyanter liggende i den øverste skuffe i mit skrivebord. Når jeg ikke føler at jeg tænker kreativt nok, så finder jeg farveblyanterne og en blok tegnepapir frem, og begynder at tegne. Jeg tegner uden at have et specifikt motiv i tankerne: jeg griber blot en tilfældig farveblyant, trykker den ned i papiret, og laver en vilkårlig bevægelse. Derefter lader jeg mine instinkter tage over, og jeg tegnere videre, med hvad end der falder mig ind. Linjer, cirkler, figurer og så videre: jeg tegner bare helt ukritisk. På et eller andet tidspunkt er det som om, at min kreative hjerne vågner op, og jeg begynder at kunne se et muligt motiv i mine kaotiske blyantsstreger. Når det sker, så færdiggør jeg motivet, og vender tilbage til arbejdet: min hjerne er nu klar til, at tænke kreativt!