Hvis man er vant til at drikke et glas rødvin til aftensmaden, så kender man måske begrebet hverdagsvin. Det er egentlig ikke noget særlig pænt udtryk, men det dækker meget godt. På hverdagsaftener drikker man god vin, men de rigtig gode vine lader man ligge på hylden til særlige lejligheder, hvor man virkelig skal nyde de helt store smagsoplevelser, både med vin og mad. Der skal jo også være forskel, for ellers ville det hele jo bare blive det samme hver dag.

En flaske nebbiolo er sådan en, man åbner, når der rigtigt skal nydes. Af de blå druesorter er nebbiolo en af de vanskeligste at dyrke. Den dyrkes stort set kun i Piemonte, hvor den har været med til at gøre Barolo og Barbaresco til nogle af de største italienske vine. Druen, der benyttes til nebbiolo, har tykt skin og giver en rubinrød farve, der med tiden går over i det teglrøde. Barolo og Barbaresco fremsstilles begge udelukkende af druer af sorten nebbiolo. Alligevel er de forskellige.

Kongerne af italiensk vin

Barbaresco er en smule blødere i stilen end Barolo. Barolo betragtes med rette som kongen af italiensk vin, men Barbaresco kan sagtens nå op på siden af den. Smag og behag. Men i begge vine spiller nebbiolo en helt afgørende rolle. Som nævnt er det en vanskelig drue at dyrke, for den er tidligt på færde, hvor risikoen for forårsfrost er stor, og den modner meget sent. Derfor dyrkes denne mørke drue også kun i Piemonte, hvor den er et krævende bekendtskab for vinbonden, som hele tiden må være over den.

Find den online

Hos supervin.dk har du mulighed for at få fat i vine fra denne enestående drue. Den smager fantastisk til trøfler og gode svampe. Her er altså tale om vin i kongeklassen, som bør ledsage retter i samme klasse. Det er en vin, man ikke drikker til hverdag, men ved særlige lejligheder, hvor der virkelig er mulighed for at nyde alle aspekter af dens store potentiale. Jyllands største vinbutik handler stort ind, og kan tilbyde denne vin til meget rimelige priser.