Kort, Kompas og GPS

Udrustning

Hvilken udrustning skal med på fjeldet ? Det er altid det store spørgsmål.

Nybegynderen er ofte i tvivl om hvad der egentligt er nødvendigt og selv erfarne fjeldvandrere kan have Kunsten at pakke let!problemer med at finde rundt i friluftsbutikkernes omfattende sortiment.
Som de fleste andre er jeg selvfølgelig også helt vild med ny og smart udrustning. Havde jeg råd ville jeg sikkert købe hele Friluftslands sortiment. Men mindre kan selvfølgelig gøre det.
Her gennemgår jeg min egen udrustning og kommer med forslag til hvad man egentlig skal slæbe med.

Kort, kompas og gps

Mange er lidt i tvivl om det der med at finde vej.
Jeg selv har i mange år undervist i militæret i kortsystemer og brug af kompas og gps.
Her har jeg samlet alt hvad en fjeldvandrer har behov for at vide om orientering – og lidt til.
Her er tips til både begynderen
og den erfarne.

Gør det selv

Hvis du er på røven (det er jeg tit) eller, hvis du bare godt kan lide at lave din egen udrustning – så kig her. Jeg har lånt min kones symaskine og er gået igang med at lave billigt og godt grej (pas på med at fortælle gutterne at du sidder og syr om aftenen).

Fjeldture i Lappland

Pältsan set fra sydLappland har det hele. Uberørte naturområder, hvor man kan vandre i ugevis uden at møde nogen og vandrestier, hvor det sociale liv er lige så stor en del af turen som naturoplevelserne. På Lapplandssiderne kan læse lidt om de områder jeg kender i Lappland og måske få en ide til din næste tur.

Her finder du også mine fjeldbilleder. Billeder som i hvert fald får mig til at længes efter Lappland.

Mad til fjeldturen

Man kan selvfølgelig leve af frysetørret mad på en fjeldtur, men det er både kedeligt og dyrt. Det er ikke spor svært at finde velsmagende og letteB?lstegte rensdyrb?ffer og kogekaffe alternativer (lette i vægt altså – ikke kalorie). Jeg bruger blandt andet helt almindelige pulverretter fra supermarkedet suppleret med hjemmetørrede grøntsager og frugter. Her kan du se nærmere på mine gastronomiske udfoldelser på fjeldet.

Tips til fjeldturen

Her har jeg samlet nogle små tips og fifs, der kan gøre livet lidt lettere når man er på fjeldet.L?s mere

Artikler

Indtil videre finder du to små artikler som jeg har skrevet. Læs om moderne fjeldetik eller om regnvejr – den første er åh så politisk korrekt, men det er den anden til gengæld slet ikke