Fjeldture i Lappland

Lappland

Alle mine ture har været i Sverige. Men der findes lige så fine steder i både Svensk Lappland med markeringer norsk og finsk Lappland. Personligt tror jeg nok at det skal være Norge næste gang jeg selv skal afsted – for at opleve kystfjeldene. Men mere om det til den tid.

Her på siden gennemgår jeg de tre områder, som jeg kender bedst. På kortet øverst til venstre er områderne markeret med røde cirkler. Du kan se hvad der er hvad, når du holder musemarkøren hen over de forskellige cirkler.
Neden for er der en kort oversigt over de tre områder.

Billedgalleri

Man kan ikke En fantastisk kombineret solnedgang/solopganghave en fjeldside uden et billedgalleri. Jeg kan faktisk slet ikke forestille mig at tage på fjeldet uden et kamera. Alligevel er det sjældent at billederne kan leve op til de forventninger jeg har når jeg tager dem. Men det er ligger jo nok i sagens natur – fjeldet er trods alt pænest i virkeligheden.

Enkelte af billederne findes også på områdesiderne, men i billedgalleriet samles alle billederne plus flere andre.

Pältsan og Treriksröset

Sveriges nordligste punkt er Treriksröset. Her støder Sveriges, Finlands og Norges grænser sammen. Cirka 12 kilometer mod sydvest ligger Pältsan med sine 1444 meter over havet. Her findes også en lille fjeldstation, hvor flere vandrestier mødes. VidereKortudsnit af omr?det ved Pältsan syd fra Pältsan er området vidunderligt – har man smag for højfjeld er det sagen. Nok mit absolutte favoritsted i de svenske fjelde – med fantastiske fiskevande iøvrigt.

Pieljekaise Nationalpark

Pieljekaise Nationalpark er et forholdsvis lille område (efter svenske forhold) lidt nord forKortudsnit fra Pieljekaise Nationalpark Arjeplog. Det ligger syd for Polarcirklen, men der for er sommernætterne alligevel meget lyse.
Nationalparkens højeste top, Pieljekaise, er 1137 meter over havet og derfra har man en flot udsigt over hele parken.

Abisko

Tæt ved byen Abisko ligger Abisko Nationalpark. Parken er meget kendt og der for også særdeles besøgt.kortudsnit fra Abisko Nationalpark Her starter Kungsleden som fortsætter mange hundrede kilometer mod syd. Kungsleden er let vandret og der findes en del hytter undervejs. For den meget socialt anlagte vandrer eller den lidt usikre nybegynder er det en superløsning. Men der for behøver “den ensomme ulv” ikke afskrive Abisko-området. Der findes masser af spændende muligheder i området og man skal ikke ret langt væk fra nationalparken og Kungsleden før man er på egen boldgade. Og så er området selvfølgelig utroligt smukt.