Luksuriøst Europæisk Design Præger Næste Generation af Personbiler

Det er altid spændende at følge med i, hvad der sker med bildesignet. Det er nemlig en af de ting, hvor innovationen aldrig står stille. Alt andet der har med biler at gøre har det med at stagnere, eller i hvert fald køre i bølger. Før den nye fokus på at få biler til at køre på el, eller være helt selvkørende, så stod innovationen på den tekniske side ret stille, når vi snakker biler. Der skete ikke særligt meget med bilernes indre i en lang periode, og de ting der skete, kom altid gradvist og ligeså stille.

Men det ydre har ændret sig gevaldigt. Hvert år bliver der lavet nye forsøg med spændende designs, og der er nærmest en ”mode” når det kommer til, hvordan biler skal se ud. Det er et felt i konstant forandring, og derfor elsker jeg at følge med i det. Man keder sig aldrig!

Da jeg har denne ustoppelige interesse i bildesign bliver jeg ofte spurgt om, hvad folk kan forvente i fremtiden. Nogle vil gerne være på forkant med tingene, og være de første til at køre rundt i den næste bil der bliver moderne. Andre vil bare gerne vide hvad de har at se frem til. Specielt hvis man overvejer snart at udskifte sin gamle bil kan det være rart at vide, om der sker noget spændende snart.

Uanset hvem der spørger mig, og hvilken grund de har til at spørge ind til det, så prøver jeg altid at give så detaljeret og fyldestgørende svar som muligt. Dem der spørger mig lige nu får eksempelvis at vide, at det er luksuriøst europæisk design der kommer til at dominere fra nu af.

Et godt eksempel på hvordan denne design-filosofi allerede har etableret sig finder man i den seneste kia ceed. Her har Kia virkeligt overgået dem selv, når det kommer til lækkert og gennemført design. De har lavet lækre biler før, men Ceed er i en klasse for sig. Det er skam heller ikke sket ved et uheld: Kia har designet bilen på deres designcenter i Frankfurt, der om nogen forstår den europæiske stil og har næse for det luksuriøse.

Det bedste af det hele er, at Kia endelig er en producent der ikke har formået at innovere på ét område, ved at spare på et andet. Det er et mønster vi ellers ser alt for ofte: en bil kommer ud med et lækkert design, men skuffer så på den tekniske side. Eller bilen har fået en større motor, men alt er nu lavet af billig plastik. Det er irriterende at skulle gå på kompromis med én ting for at få noget andet.

Med Kia Ceed får man dog det lækre design uden at skulle gå på kompromis med noget andet. Det er dejligt at se.