Opskrift: Frittata med bacon og æble

Jeg har lavet frittata. Det er en slags æggekage med kartofler, æble og bacon. Kødet er med for at give lidt ekstra smag til retten, men spiller ikke hovedrollen – lige som jeg vil, at min mad skal være.

Opskriften kommer fra min egen kogebog ‘Mad for begyndere – mere grønt’.

Opskrift: Frittata med bacon og æble (2 personer)
4 kartofler
2 spsk. olie
1 løg
1 æble
70 g bacon
10 kviste frisk timian
4 æg
0,5 dl cremefraiche
1 tsk. salt
0,5 tsk. peber
20 g parmesan

Start ovnen på 200 grader.

Skær kartoflerne i tynde skiver. Skyl dem i vand, og lad dem dryppe af. Steg kartoflerne på en pande i 2 spsk. olie i 6 minutter.

Hak løg og timian fint. Skær æbler og bacon i skiver. Kom løg, timian, æble og bacon på panden. Steg i 5 minutter.

Pisk æg, cremefraiche, salt og peber sammen. Beklæd en 20×30 cm form med bagepapir. Hæld fyld og æggemasse i. Top med reven ost.

Bag ved 200 grader i cirka 15 minutter. Bag et par minutter ekstra på varmluft, hvis du vil, at den skal blive ekstra gylden i farven.

Server med en grøn salt og top med karse.

Du kan finde flere opskrifter på min madblog frokenkraesen.com