Se MasterChef Ekstra – Lær at lave maden på
Det er efterhånden svært at komme uden om klassiske saucer som hollandaise og bearnaise, og nu kan du lære at lave din helt egen perfekte sauce. Masterchef kokken Henrik Boserup guider dig igennem processen i dette MasterChef Ekstra program.
Denne klassiske sauce fungerer perfekt til både fisk og kød, og består helt enkelt af, eddike, æggeblommer, salt og smør. Boserup viser hvordan man laver en Hollandaisesauce uden at den skiller, og kommer med tips og tricks til hvad saucen kan bruges til.
Sådan gør du: Æggeblommer skilles fra hviderne, og kommes i en gryde sammen med creme fraiche. Pisk konstant under høj varme, indtil saucen har fået en tyk og skummende konsistens. Tag gryden af varmen, og tilsæt lidt efter lidt stykker af smørret mens du pisker. Smag til med eddike eller cintronsaft, salt, peber og kørvel.
Ingredienser:
Æggeblommer
Eddike/citronsaft
Smør
Creme fraiche
Kørvel
Salt og peber
Det skal du bruge:
Kasseroller
Glasskåle
Piskeris
Du kan finde mange flere opskrifter på