Se flere opskrifter med MasterChef Ekstra – Lær at lave maden på
Tiramisu er en klassisk italiensk dessert, som umiddelbart kan forekomme kompliceret, men som i virkeligheden har en meget enkel fremgangsmåde. Thomas Castberg guider os igennem processen her!
Sådan gør du: Læg ladyfingers i blød i en blanding af mørk rom og ekspresso-kaffe. Du kan selv justere mængden af rom alt efter smag. Vend kagerne jævligt, således at de får suget at væden til sig. Pisk æggeblommer og sukker, og vend blandingen med mascarpone og vanilje. Pisk æggehvider og sukker stift, og vend i mascarpone-blandingen – det er vigtigt at cremen holder sin luftighed.
Lav et lag i bunden af et fad med halvdelen af dine ladyfingers, og dæk med creme. Gentag proceduren med andet lag. Til sidst fordeles cremen ud over resten af fadet, så der ikke er nogen synlige lufthuller. Slut af med et godt drys cacao. Sæt på køl i ca. 2 timer. Servér!
Ingredienser:
3 Pasteuriserede æggeblommer
100 g. pasteuriserede æggehvider
100 g. Sukker
1 Vaniljestang
500 g. Mascarpone
8 Ladyfingers
Kakaopulver
Udstyr:
Piskeris
Fad
Glasskåle
Sigte
Find også mange flere opskrifter på