Opskrift: Shakshuka (bagte æg i tomatsovs)

Shakshuka (bagte æg i tomatsovs) er en virkelig lækker hverdagsret.

Opskrift: Shakshuka (2 personer)
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. olie
1 nip spidskommen
1 flaske mosede tomater
1 lille pose spinat
2 stilke grønkål
1 dåse hvide bønner
1 glas sorte oliven uden sten
4 æg
½ bundt persille
1 tsk. salt
½ tsk. peber

Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olie i en pande. Kom spidskommen, chili, løg og hvidløg i panden. Steg blødt i cirka 3 minutter.

Kom tomaterne i panden. Lad simre i cirka 10 minutter.

Hak spinaten groft. Fjern stilken i midten af grønkålen. Hak groft. Varm olie i en pande. Kom spinat og grønkål i. Steg i 2-3 minutter. Kom en smule salt og peber på.

Kom spinat og grønkål i panden med tomaterne. Hæld vandet fra bønnerne og kom i panden. Hæld vandet fra oliven og kom i panden. Rør rundt og lad simre i 2-3 minutter.

Smag til med salt og peber. Lav fire små huller i saucen. Knæk æggene i hullerne. Sæt låg på og lad simre i 3-4 minutter (eller længere, hvis du vil at æggene ikke skal være så bløde).

Hak frisk persille og top med. Server f. eks. med brød.

Du kan finde flere opskrifter på min madblog www.frokenkraesen.com