Shakshuka (bagte æg i tomatsovs) er en virkelig lækker hverdagsret.
Opskrift: Shakshuka (2 personer)
1 løg
2 fed hvidløg
1 chili
1 spsk. olie
1 nip spidskommen
1 flaske mosede tomater
1 lille pose spinat
2 stilke grønkål
1 dåse hvide bønner
1 glas sorte oliven uden sten
4 æg
½ bundt persille
1 tsk. salt
½ tsk. peber
Hak løg, hvidløg og chili fint. Varm olie i en pande. Kom spidskommen, chili, løg og hvidløg i panden. Steg blødt i cirka 3 minutter.
Kom tomaterne i panden. Lad simre i cirka 10 minutter.
Hak spinaten groft. Fjern stilken i midten af grønkålen. Hak groft. Varm olie i en pande. Kom spinat og grønkål i. Steg i 2-3 minutter. Kom en smule salt og peber på.
Kom spinat og grønkål i panden med tomaterne. Hæld vandet fra bønnerne og kom i panden. Hæld vandet fra oliven og kom i panden. Rør rundt og lad simre i 2-3 minutter.
Smag til med salt og peber. Lav fire små huller i saucen. Knæk æggene i hullerne. Sæt låg på og lad simre i 3-4 minutter (eller længere, hvis du vil at æggene ikke skal være så bløde).
Hak frisk persille og top med. Server f. eks. med brød.
—
Du kan finde flere opskrifter på min madblog www.frokenkraesen.com