Opskrift til søde crêpes pandekager – Af fransk chefkok i Bretagne

Musik:
Medvirkende: San Sébastien Hay fra Creperie Restaurant Diwali

INGREDIENSER:
Mælk: 4 liter
Sukker: 500 gram
Æg: cirka 15 stk
Smeltet smør: 200 gram
Hvedemel: 2 kg

FREMGANGSMÅDE
1. Hæld 4 liter mælk i en stor skål, og tilsæt cirka 15 æg, afhængig af størrelsen.
2. Pisk indtil æggene er blandet godt sammen med mælken.
3. Tilsæt alt hvedemelet og sukkeret. Du skal ikke være bange for at det klumper.
4. Pisk løs med et kraftigt piskeris, eller brug en stavblender eller røremaskine, indtil dejen er helt jævn.
5. Lad dejen stå og trække på køl i 3 timer. Du kan allerede nu hælde den over i en gastrobakke så den er klar når du har travlt under serveringen. Et godt tip er, at dække dejen med en smule vand så der ikke dannes skorpe på toppen. Dejen skal bare lige røres op inden brug.