Der er nogle rester, der altid ender i bunden af grøntsagsskuffen. En af dem er kål. I den her video kommer jeg med tre forslag på, hvordan du får brugt de sidste rester kål. På den måde slipper du for madspild – og det er jo både godt for miljøet og for din økonomi.
★ Opskrift 1: Bagt rødkål med gedeost og bacon (2 personer)
0,5 rødkål
2 spsk. olie
4 skiver bacon
75 g gedeost
2 spsk. honning
15 valnødder
Fjern de yderste rødkålsblade. Skær fire tykke skiver (cirka 1 cm). Pensl med olie. Bag i ovnen ved 200 grader i 15 minutter.
Top med smuldret gedeost. Bag i 10 minutter mere.
Steg bacon sprødt. Rist valnødderne på en tør, middelvarm pande i 5 minutter. Hak valnødderne groft.
Top rødkålen med honning, valnødder og bacon.
(Opskriften kommer fra min kogebog ’Mad for begyndere – mere grønt’.)
★ Opskrift 2: Stegt spidskål med citron og oliven (2 personer)
0,5 spidskål
4 spsk. olie
1 øko-citron
1 dl sorte oliven
1 tsk. salt
1 nip peber
Del spidskålen i kvarte. Steg den i olie på en varm pande i cirka 5 minutter. Bag spidskålen færdig i ovnen ved 150 grader i 5 minutter.
Hak oliven groft.
Riv skallen fra citronen. Kom citronskal, citronsaft, olie, salt og peber i en skål. Pisk sammen. Bland med oliven og hæld over den færdigbagte spidskål.
★ Opskrift 3: Stegt spidskål med brunet smør (2 personer)
0,5 spidskål
2 spsk. olie
1 rødløg
1 bundt dild
2 spsk. kapers
0,5 tsk. Salt
125 g smør
Del spidskålen i kvarte. Steg den i olie på en varm pande i cirka 5 minutter. Bag spidskålen færdig i ovnen ved 150 grader i 5 minutter.
Hak rødløg og dild fint. Bland i en skål med kapers og salt.
Smelt smørret i en gryde ved middelvarme. Rør rundt undervejs. Smørret skal bruse op. Tag gryden af varmen efter cirka 5 minutter, når smørret er gyldent og dufter af karamel.
Hæld smørret i skålen og bland sammen. Hæld over den færdigbagte spidskål.
(Opskriften findes også på min madblog Frk. Kræsen:
—
★ Find flere opskrifter på min madblog Frk. Kræsen:
★ Find mere information om min kogebog på Saxo:
★ Læs mere om madspild: