paintball

Paintball og Skader – Hvor Sikkert er Det?

Da jeg var ung faldt gutterne og jeg over noget helt nyt fra USA: Paintball. Dengang tog vi bare et par tykke vinterjakker på for at undgå alt for store blå mærker, og rendt så ellers rundt med vores knallerthjelme på hovedet. Der er sket en del siden dengang – men hvor sikker er Paintball rent faktisk i dag?

Paintball skader er helt sikkert en mere udbredt ting i dag, end den var før i tiden. En ting, der startede med at være noget venner gjorde sammen for sjovs skyld, er i dag en seriøs konkurrence-sport med direkte fjendtlige deltagere.

Paintball ulykker er noget, som enhver mor sandsynligvis er bekymret for. Typisk oplevede folk som mig, der spillede Paintball som en hobby, så få skader, at langt de fleste spillere kunne gå i hele paintball sæsoner uden at skulle være vidne til én eneste. Og når en paintball ulykke fandt sted, var det typisk bare et blåt mærke og relativt harmløst.

Men sådan er det desværre ikke længere. Spillere har nu om dage tendens til at presse sig selv til grænsen. I stedet for små ubetydelige paintball problemer, har nutidens spillerne en tendens til konskevent at skulle en tur mod hospitalet efter en intens kamp.

Hvorfor det er sådan, er et godt spørgsmål, og man får forskellige svar alt efter hvem man spørger. Paintball Århus hævder, at paintball restriktionerne og reglerne omkring Paintball er alt for afslappede, mens andre vil foreslå, at paintball lige præcis er blevet farligt fordi folk tænker i at omgås regler frem for at passe på hinanden. Men alle er enige om, at paintball-entusiaster er blevet langt mere seriøse omkring Paintball, og at det er blevet mere en sport end en hobby.

Der er en række paintball-områder der har utroligt skrappe paintball-regler. Disse begrænsninger inkluderer typisk en overvågning af paintball hastighed, og at der altid spilles med fuldt sikkerhedsudstyr. Desværre har paintball vokset sig stort så hurtigt, at en hård håndhævning af disse regler ikke altid er at finde i klubber og til konkurrencer. Lige nu er der faktisk en række meget respektable paintball steder, som ikke har taget direkte skridt om at disse restriktioner etableres og håndhæves.

Seneste regler og love på området styker paintball-deltagerne i at indføre en form for sikker praksis. Faktum er dog, at de fleste regler omhandler mærkning og skiltning. De fleste paintball varer har i dag klistermærker der forklarer hvordan de skal bruges, og hvordan man passer på sig selv og andre. Skiltning på baner og til konkurrencer har også til formål at informere folk. Faktum er dog, at de let bliver overset eller ignoreret, og nok ikke har den store effekt på statistikkerne i sidste ende. Den største fordel disse ordninger har haft er, at at paintball arenaer og dem der står for konkurrencer, ikke længere er officielt ansvarlige for de skader folk pådrager sig under Paintball.