Proteinpulver til slankekuren

Du har måske overvejet, eller overvejer lige nu, om du skal bruge proteinpulver for, at få den mængde proteiner, du har behov for under din proteinslankekur. Som du allerede ved, så har du jo behov for, at indtage en del flere proteiner under kuren, end du ellers gør, og proteinpulver kunne være genvejen til det.

Kan proteinpulver bruges?

Protein pulver

Jeg har selv haft det i tankerne mange gange, men har været tilbageholdende med at kaste mig ud i det. Mest af alt fordi, hvis det ikke virker, eller jeg ville tage på i stedet for, at tabe mig ville det være et tilbageslag. Derfor har jeg heller ikke undersøgt det nærmere, men lyttet lidt til, hvad forskellige mennesker har sagt om det.

Den grundlæggende årsag til, at proteinpulver ikke er et godt supplement til kuren er, at de fleste og almindeligste proteinpulvere er fremstillet af valle, som er et mælkeprodukt. Du kender betegnelsen fra ost ostevalle. Mælk indeholder laktose, som kort sagt er et sukkerstof, og det er også derfor, at mælk er bandlyst på proteinslankekuren.

Hvis du kender lidt til proteinpulvere i forvejen, så ved du også, at man kan få valle proteinpulver, som er laktosefri, og så skulle den jo sådan set være i orden. Men det er det ikke. Mælk har et højt insulin indeks, hvilket modarbejder din slankekur.
Hvis du alligevel tænker, at det er værd at forsøge med proteinpulver, så findes der pulver som ikke er baseret på mælk. Og jeg vil anbefale dig, at såfremt du vil give det et forsøg, at du så bruger netop den type proteinpulver.

Efter at have læst lidt mere om emnet, så tror jeg på, at det kan have en gavnlig virkning. Du skal bare hold øje med, at du så ikke sammenlagt får alt for mange proteiner over en længere periode, da det kan skade helbredet på længere sigt. Men over en kortere periode skulle det nu ikke have de store indvirkninger. Men som altid, hvis du er i tvivl, så rådfør dig med din læge.