Pumpkin Pie til din snydedag

Indtil mit første besøg hos gode venner i USA i 2001, havde jeg altid tænkt på Pumpkin Pie (græskartærte) med afsky. Men jeg blev hurtigt omvendt!

Et besøg på det lokale Winery med gårdbutik og hjemmelavede Pumpkin Pies ændrede min holdning til tærten. Så meget, at vi var nødt til, at vende tilbage og købe flere tærter! Lad det dog være sagt med det samme, den indeholder temmelig meget sukker, så det er ikke en kage du skal spise ofte. Men på snydedagen kan du sagtens tage et stykke.

Siden 2001, har jeg bagt en Pumpkin Pie eller tre hvert år. Opskriften har jeg fra det omtalte Winery, som udover vin også har en produktion af blandt andet græskar. Jeg har ændret lidt i opskriften, så den er blevet min egen, og alle der har smagt den er blevet ellevilde.

Du får herunder den originale opskrift. Mine små ændringer beholder jeg for mig selv, men jeg er sikker på, at du formentlig selv vil prøve dig frem med små ændringer.

Pumpkin Pie opskrift

Tærte

Du laver en almindelig tærtedej og lægger den i en tærteform på ca. 26 cm i diameter.

Fyld:

2 store æg let piskede

3/4 kop (ca. 175ml) brun farin

1/2 kop (ca. 120ml) sucker

Rør eller psik de tre ingredienser sammen og tilsæt følgende:

1½ kop (ca. 355ml) frugtkød fra et modent græskar

1/2 tsk. salt

1 tsk. stødt kanel

1/4 tsk. stødte nelliker

1/4 tsk. allehånde

1/2 tsk. stødt ingefær

175ml evaporated* mælk

Rør/pisk alle ingredienserne sammen og hæld fyldet I tærteformen med dejen i.

Drys stødt kanel henover tærten før den kommer I ovnen. bag den ved 200 grader i ca. 45 minutter eller til den har ”sat sig” det vil sige at fyldet ikke er flydende mere.

*) Evaporated mælk er svært at få i Danmark, så du kan lave det selv. Til denne opskrift hælder du en ½ liter sødmælk i en stor gryde og tilsætter 75 gram rørsukker. Mælk og sukker koges ind til der er ca. 175ml og køles af. Hæld den igennem en si, så der ikke er for mange klumper med. Mælken vil blive en anelse brunlig og tyk.

Tærten er god både lun og kold og spises med flødeskum til.

Velbekomme!