Indretning

Sådan Indrettede Jeg Mit Hjem med Selvdisciplin i Centrum

De fleste mennesker kunne godt trænge til, at få ryddet op i deres hjem, og indrettet det fra bunden af. Alt for ofte, så ender vi med nogle hovsa-løsninger når vi flytter ind i et nyt sted, og tænker hele tiden, at vi jo altid kan flytte tingene rundt igen senere. Det er bare alt for sjældent, at det så rent faktisk sker. Man er egentligt bare lettet over, at man endelig har fået tømt alle pap kasserne, og at det er nogenlunde muligt at kalde det for et ”hjem” nu. Så bliver man doven, og efter nogle måneder, har man bare accepteret at ens hjem ser ud, som det nu engang gør.

Men sådan behøver det ikke at være! Det eneste der skal til for, at dit hjem kan blive indrettet på bedst mulig vis er, at du beslutter dig for at gøre det. Sæt dig ned, og kig rundt i dit hjem. Er du tilfreds med hvordan det ser ud lige nu? Hvis du kunne knipse med fingrene, og lave alting om med et trylleslag, hvordan ville du så ønske tingene så ud? Hvor meget gladere ville du være i din hverdag, hvis disse ændringer i din indretning blev til virkelighed?

Når du har siddet og tænkt lidt over det, kan du lave vurderingen: er det her noget, der er værd at gøre? Hvis svaret er ja, så er der ingen undskyldninger. Nu er beslutningen taget: dit hjem skal indrettes på en anden måde. Det er så her du skal finde selvdisciplinen frem, og lægge en plan.

For mig var selvdisciplin ikke bare et værktøj der fik mig i gang, og sendte mig i mål: det blev også det grundlæggende princip i min indretning. Det gik op for mig, at jeg altid ville kunne lave forbedringer i min indretning. Jeg ville altid lære noget nyt, når jeg var i gang med indretningen, eller når jeg begyndte at leve min hverdag i den nye indretning. Måske opdager man, at man har fået placeret sin flotte plastkasse på en måde der er praktisk, men hvor den ikke rigtig er synlig. Måske bliver det vinter, og du finder ud af, at din løsning til fodtøj ude i gangen ikke havde taget højde for vådt fodtøj. Hvad end det er, så er indretning noget man aldrig bliver færdig med. Derfor ønskede jeg at lægge selvdisciplin ind som centrum af min indretning.

Rent praktisk skete det ved, at jeg gjorde alting nemmere. Der er stort set ikke en kommode eller en kasse i mit hjem, der ikke har hjul under sig, eller lignende, for at gøre den nem at flytte. Der skal altså meget lidt selvdisciplin til for at lave ændringer, og det betyder der er mere selvdisciplin til rådighed for rent faktisk at tage beslutningen om at gøre det.