Sådan kan en have ruinere dig

Hvis du leder efter nyt hus og overvejer at købe et hus med have så pas på. Der er mange ting, man kan få brug for eller lyst til at købe, når man først har en have, og det kan ende med at blive rigtig dyrt. Du bør derfor overveje, om en have virkelig er det rigtige valg for dig, eller om du burde spare de penge og bruge dem på andre ting, der betyder mere for dig. For at hjælpe dig lidt på vej med din beslutning beskriver vi her nogle af de udgifter, der kan være ved at have egen have.

Hvis haven ikke allerede er indhegnet kan du få brug for at plante buske eller sætte et havehegn op. Hvis du vælger den første metode kan det gøres relativt billigt, men du ender med at skulle klippen hækken flere gange hvert år. Det er både hårdt og tidskrævende, og så kræver det de ekstra penge til en hækkesaks eller hækkeklipper, alt efter hvor meget man sætter pris på henholdsvis sin tid og energi, og sine penge. Et havehegn koster dog flere penge end en busk, så hvis penge er et problem lige nu, er det måske bedre eller ligefrem nødvendigt at vælge den første løsning, selv om det på sigt koster flere penge, mere tid og mere energi.

Når vi nu snakker om hækkeklippere, så får du formentlig brug for en plæneklipper. Igen er det muligt at betale flere penge for at spare tid og energi ved at købe en havetraktor eller betale sit eget eller naboens barn for at gøre det. Man kan også vælge en stor startudgift ved at lægge fliser i hele haven, så der ikke er noget græs og ergo ikke er brug for en plæneklipper. Det bliver dog nok problemer med ukrudt, som gror op mellem fliserne, men det er der nok også en dyr løsning på.

Uanset om du har fliser eller ej vil du nok også gerne have nogle havemøbler. De er ofte forholdsvis dyre, men du kan nok alligevel finde nogle til en overkommelig pris. Problemet opstår dog bagefter, når du finder ud af, at havestolene er hårde at sidde på. Så køber du nogle hynder og alt er godt, lige indtil det går op for dig, at de skal flyttes ind når det regner. Du slipper heldigvis for at de fylder indenfor, hvis du investerer i en hyndeboks. Det viser sig dog, at der ikke er nogen, der gider at bruge havemøblerne, når solen er fremme, da det enten er for varmt eller sollyset er for skarpt for øjnene. Det problem kan heldigvis også løse med lidt ekstra penge, da en parasol enten kan sættes op midt i bordet eller ved siden af. Hvor mange penge er vi oppe på nu, som ikke var med i de oprindelige overvejelser?