Strækker ud

Sådan kommer du i gang med at løbe

Som du jo nok ved, er det vigtigt at du tager dig godt af dit helbred. Du får kun én chance for at leve, så hvorfor ikke gør mest muligt ud af den? Det er vores argument for at passe på sit helbred, men mange bruger det præcis samme argument til at opfordre folk til at gøre ting, der bestemt ikke er godt for deres helbred. For dem går det ud på, at de får flest mulige ”highs”. Lige så snart noget ikke er, som de vil have det, så finder de en måde at blive glade igen. En smøg, en øl eller et computerspil. Det er ting, der typisk er afhængighedsskabende på den ene eller den anden måde, fordi det netop er den slags, der giver os de hurtige, men kortvarige highs, som jo får alle problemerne til at forsvinde. Hvis du absolut vil opleve et high, når du er trist, sur eller på andre måder føler nogle knap så behagelige følelser, hvorfor så ikke gøre det på en sund måde? Det er lige præcis det, du kan, hvis du løber, men for mange begynder det først at føles godt, når de kan løbe i omkring en halv time uden pause, så hvordan kommer man i gang?

Den nemmeste måde at komme i gang, især hvis du er vant til at sidde på sofaen hver dag, er at følge C25K programmet, som oversat fra engelsk betyder ”Sofa til 5 km”. Med det program løber du lige så stille længere og længere med intervaller, der er gennem mange test er blevet påvist at opretholde motivationen samtidig med, at man hurtigt kan se fremskridt. En anden god måde at holde sig motiveret på er at købe nok løbetøj til, at man altid har noget, der er rent, så man i det mindste ikke bruger dét som undskyldning for at springe over en dag.

Hvis du ikke har specielt mange penge at gøre med, så kan du heldigvis stadig løbe. Shorts af enhver slags kan bruges, selv om det da helt sikkert er bedst at købe nogle, der er lavet specifikt til løb eller i det mindste andre former for sport. Det samme gælder sko til en hvis grad, men det kan dog føre til skader, alt efter hvilken slags sko du bruger. De skal helst støtte de rigtige steder og så videre, så hvis du har råd til at bruge lidt ekstra på én ting, så køb nogle sko fra ecco, nike, adidas eller lignende mærker, hvor du kan være sikker på, at de er gode at løbe i og er lavet præcis med det at undgå skader i tankerne. I sidste ende er det vigtigste dog, at du kommer i gang, så hvorfor ikke løbe en kort tur i dag – bare indtil du bliver forpustet.