Sælg Dit Sommerhus ved at Gøre Lidt Ekstra

Når man beslutter sig for at sælge sit sommerhus, så er det typisk noget, man gerne vil have går hurtigt. Et sommerhus er nemlig ikke noget man anskaffer sig med tanke om, at skulle af med det igen. Et sommerhus er trods alt et sted vi gerne vil kunne tage hen for at slappe af og have det godt. Når det er vores intention med et sted, så er det svært samtidig at betragte det som noget midlertidigt. Vi finder vores største tryghed i det permanente: det er dejligt at vide, at tingene forbliver de samme. Det er også kun med en følelse af, at sommerhuset er en fast part af vores liv, at vi rent faktisk er motiverede til at gøre det virkeligt hjemligt og hyggeligt. Det koster penge, tager tid og en del energi, at gøre et sommerhus til et sted, man virkeligt føler sig godt tilpas. Det er ikke noget man typisk ofrer på et sted, som man hele tiden har i baghovedet, kun er midlertidigt.

Der ligger altså typisk noget ganske pludseligt og drastisk bag et sommerhussalg. Måske er man blevet ramt af den seneste finanskrise, eller er kommet i økonomiske problemer på anden vis, og er tvunget til at sælge sommerhuset for at have nok penge at leve for. Måske er man blevet skilt, og den eneste praktiske måde at ”dele” sommerhuset på, er ved at sælge det og dele pengene. Det kan også være at man har fundet et nyt sommerhus, som dækker ens behov langt bedre, og man derfor gerne vil sælge det gamle sommerhus for at få råd til det nye. Under alle omstændigheder er salget af et sommerhus typisk noget, man gerne vil have går hurtigt. Jo længere tid man er nødt til at vente på, at få sit sommerhus solgt, jo flere hovedpiner ender man typisk ud med.

Men hvad er der at gøre, udover at vente og være tålmodig? Mange tror, at tingene bare tager den tid de nu engang tager. Faktum er dog, at der er ting du kan gøre for, at sælge dit sommerhus hurtigere – også uden at skulle gå på kompromis med salgsprisen!

Der er masser af mennesker derude, der gerne vil eje et sommerhus. Mange af dem kigger efter et lige nu. Problemet er, at der er masser af sommerhuse til salg på boligmarkedet: og det betyder, at du er nødt til at skille dig ud, hvis køberne skal vælge dit sommerhus over de andre muligheder.

Det gør du bedst, ved at gøre lidt ekstra, i forhold til de andre sommerhusejere. Man behøver eksempelvis ikke at energimærke sommerhus ifølge den danske lovgivning: det er helt og aldeles frivilligt. Men hvis du alligevel går igennem processen med, at få dit sommerhus energimærket, så har du gjort noget ekstra. Du har givet de potentielle købere noget, som de ikke får de andre steder: et indblik i sommerhusets energiforbrug. Det kan meget let gå hen og blive en afgørende faktor for, hvor hurtigt dit sommerhus bliver solgt.