Spis dig slank

Spis dig slank kan man det?

Ja, det kan du, og endda på flere måder. Mange undersøgelser viser at det er kostomlægningen som er den del der vejer tungest i en slankekur, så at sige. Hvilken metode du vælger beror lidt på dit temperament samt madglæde.

Mange madglade (eller fedtglade om man vil), vil sikkert sætte pris på Atkins kuren, som går ud på at tabe kilo ved at spise meget af det som almindelige slankekure normalt fraråder. Så her må du gerne indtage mængder af olie, smør, mayonaise, fløde, ost, osv. , men kun ganske små mængder af det vi ellers forbinder med det gode fra kost pyramiden, nemlig pasta, ris, kartofler og brød.

Altså ind med fedt , og ud med kulhydrater. Juhuu! burde man så sige, men nylige undersøgelser peger hen på at kuren virker, men at den i længden er meget belastende for kolesteroltal og kredsløb. Så kan man overveje om et par uger på kuren og et rimeligt hurtigt vægttab kan gøres op imod evt. åreforkalkning med mulige blodpropper til følge.

En anden måde du kan spise dig slank på er ved at øge antallet af måltider, gerne helt op til 6-8 gange om dagen, men i små og sunde mænger mellemmåltider. Ved at øge indtagelsen af daglige måltider, stimulerer du dit stofskifte, som kommer op i gear, og dermed brænder du også flere kalorier af.

Sund mad

Du undgår derved den klassiske brøler med at sætte dig meget sulten ned foran et stort måltid mad, og så gør de fleste det at de får spist maden for hurtigt, så mæthedsfornemmelsen slet ikke når at sætte ind. Med det herlige resultat at de fleste sidder oppustede og forædte tilbage.

Et eksempel på et hurtigt mellem måltid kan være et par skiver frisk rugbrøds klapsammener med kartofler, purløg og løgringe, eller et pita brød med lidt skiver marineret kylling , hakket salat, og rødløg. Mulighederne er mange, og alle disse små måltider har den effekt at du når at mærke at du gradvis bliver mæt efter du har spist et. I forhold til førnævnte.

Endelig er der jo den generelle kostpyramide at forholde sig til når du skal gøre dine daglige eller ugentlige madindkøb
1. Spis meget brød og gryn

2. Spis frugt og mange grønsager hver dag

3. Spis kartofler, ris eller pasta hver dag

4. Spis ofte fisk og fiskepålæg – vælg forskellige slags

5. Vælg mælkeprodukter og ost med lavt fedtindhold

6. Vælg kød og pålæg med lavt fedtindhold

7. Brug kun lidt smør, margarine og olie – og spar i øvrigt på sukker og salt

Men der er nu erklæret krig mod denne pyramide i form af Walter Willets nye kostpyramide (han er i øvrigt epidemiolog på Harvard Uni). Den er i modsætning til den traditionelle pyramide, så her skal istedet indtages færre kulhydrat rige fødevarer og mejeriprodukter, men til gengæld indtages flere planteolier og nødder.

Denne er dog ikke endnu blevet dokumenteret tilstrækkeligt, hvorimod den gamle pyramide har 30 år på bagen. Så for at runde af at spise dig slank er og bliver en individuel smagssag, som må bero på DINE behov hvor meget du skal tabe dig og ikke mindst temperament.