Jeg hader at være forkølet eller blive ramt af influenzaen. Jeg har decideret ikke tid til at være syg. Arbejde og skole, er noget som ikke kan gå hånd i hånd med sygdom. Jeg har gennem min levetid afprøvet forskellige metoder til, hvordan man kan undgå at blive syg, formindske sygdommen, få et bedre immunforsvar ? og blive rask hurtigere. Mine bedste tips deler jeg nu med dig!

 

Før du er ramt

Hvis jeg er ved at føle mig syg, sløj eller lignende husker jeg at spise en masse vitaminholdige ting. Vitaminer er virkelig vigtige for kroppen. Jeg spiser, som jeg plejer men adderer citron, appelsin og hvidløg især. Citron og appelsin indeholder vitamin c, hvilket forstærker immunforsvaret. Hvidløg bekæmper også stoffer i kroppen og ?renser? nærmest kroppen for giftige stoffer. Plejer du at spise usundt og junkfood, bør du måske overveje en kostplan, så du kan komme i gang. At du spiser usundt, kan være en af de årsager til, hvorfor du bliver så hurtigt syg. Der er mange der har fået held med en sund kostplan. På grund af dårlig kost, dør eller rammes over 95% af alle mennesker i den industrialiserede verden unødigt af immunforsvarsrelaterede sygdomme som ledegigt, diabetes, allergier, Crohns sygdom, sklerose, Alzheimers, mange former for kræft og de fleste hjerte-karsygdomme. Start f.eks. med at spise fuldkorn ? det mætter også.

Pak dig også godt ind, hvis det er koldt ? så du ikke får en løbende næse, hvilket oftest resulterer i forkølelse.

Det er også vigtigt, at dyrke en masse motion. Når du motionerer sveder du, dermed sveder du også alle giftige stoffer ud af kroppen.

 

Når du er ramt

Når man er ramt orker man aldrig noget og man vil helst ligge hjemme og slappe af. Jeg plejer, at pakke mig godt ind i tøj, så jeg sveder en del. Igen ? de giftige stoffer svedes ud. Derefter skifter jeg mit tøj, når jeg har svedt ? så de ikke bliver på kroppen. Nogle mener dog dette er en myte, men for mig har det hjulpet.

Jeg drikker en masse kamille the med citron og honning, da det bl.a. lindrer smerter i halsen ? desuden er citron godt for immunforsvaret ? ligeledes gør honning.

 

En anden utrolig virkende metode, er at tage et frisk hvidløg og skære det i små stykker. Disse stykker sluger du derefter med vand. Dette har hjulpet mig en del og fået mig rask på ingen tid. Hvidløg er nærmest en mirakelkur. Desuden kan du på denne måde indtage en masse hvidløg, som du har brug for, uden at smage det.

 

Når jeg er syg husker jeg også at drikke D-vitamin, som kosttilskud. 80 µg er tilpasseligt og det er med til at styrke dit immunforsvar. Det giver en ekstra hjælp til dit immunforsvar, der er i gang med at bekæmpe sygdommen.

 

Sørg også for at få en masse søvn. Når vi sover arbejder kroppen og den forstærkes derefter og genoplader vort immunforsvar.

 

Efter du er ramt

Sørg for at indtage dine daglige vitaminer. Omega 3 er også rigtig godt for immunforsvaret. En ny forsking viser faktisk at omega 3 hjælper utrolig meget på sygdomme og det forebygger endda diabetes. Forskningen har fundet ud af, hvordan omega-3 fedtsyrer lukker effektivt ned for betændelsesreaktioner i mus.

Det sker ved, at omega-3 fedtsyrer binder sig til en receptor, GPR120, som er rigt repræsenteret i fedtvæv og hos celler i immunforsvaret, de såkaldte makrofager.

Sørg også for at få vasket hænder, så du ikke overfører bakterier op til munden, øjnene eller næsen.