Stenalderkost et levn fra fortiden?

Stenalderkost er pludselig blevet den nye trendy slankekur. Den har dog ”eksisteret” i en del år nu, men har på det seneste fået megen medieomtale. Den kendes også som Paleo kuren. Men virker den så?

Første gang jeg stiftede bekendtskab med stenalderkost diæten, var for snart to år siden. En af mine engelske bekendte, havde sat sig for, at tabe sig og i øvrigt komme tilbage i form. Han fortalte mig lidt om, hvad kuren gik ud på, og jeg søgte yderligere oplysninger om denne diæt.

Stenalderkost i flere versioner

Umiddelbart så det ud til, at diæten findes i flere versioner eller variationer. Min bekendte fra England var på en version, hvor du ikke spiser noget om morgenen, og op ad dagen kun drikker vand. Frokosten er let og det store måltid er om aftenen, hvor du må fylde dig med hvad som helst. Han tabte sig, og tabte sig en del, men som han selv fortalte, begyndte han at træne hårdt, og løb hver dag.

I andre versioner af stenalderkost diæten, må du spise masser af frugt, tørret frugt og fx honning. Disse versioner af stenalderkost, ligner meget proteinslankekuren på nær frugtindtaget (sukker).

Er stenalderkost bedre?

Stenalderkost

Hvis du søger oplysninger om stenalderkost på nettet, så vil du se, at der er flere meninger om lige netop det. Som det altid er, så strides de lærde. Påstanden fra stenalder- eller Paleo folket er, at vi som mennesker ikke er designet til, at spise fx varmebehandlet mad, kornprodukter osv. I nogle tilfælde er der tale om en idyllisering af stenalder levestilen.

Jeg skal ikke gøre mig klog på dette. Min vurdering af stenalderkosten er, at det mere er en livsstil end en egentlig slankekur. Du kan så absolut tabe dig, for den indeholder de vigtigste elementer af proteinslankekuren. Umiddelbart er forskellen som sagt, at du må spise sukker, hvorimod proteinslankekuren bandlyser sukker, undtaget på din snydedag.

Måske er stenalderkost din nye livsstil?