At være aktiv er blevet en del af mange danskeres hverdag, på den ene eller de anden måde. Mange er begyndt at dyrke ekstremsport, løbe, cykle eller noget helt fjerde. En form for sport danskerne er begyndt at dyrke, er vandring. Det er en sport, eller aktivitet, som ikke kræver ret meget udstyr og man kan gøre det så det passer til ens individuelle niveau. Har man et par gode sko, og tøj der passer til vejret, er man klar til at vandre.

Fordi vandring passer til mange forskellige aktivitetsniveauer, og man kan tilpasse det til hvad man har lyst til, kan man hurtigt bliver bidt af det. Derfor kan man har lyst til at opgradere sit udstyr. Nedenfor ses en tjekliste over alt du har brug for hvis du ønsker det perfekte udstyr til vandring.

 

  • Bukser

Det er vigtigt at man har bukser der sidder godt og ikke gnaver, især når man er ude på de lange vandreture. Det er bedst hvis bukserne sidder lidt løst, og er i noget materiale så kroppen kan ånde, når man har det varmt. Hvis det er en varm sommerdag man skal ud på vandretur kan det være en fordel med et par vandreshorts. Når man kender det danske sommervejr ved man, at det kan være koldere om morgenen og formiddagen og varmere midt på dagen ? hvilket kan kræve at man har lange bukser på om morgenen og så shorts senere på dagen. Derfor kan man med fordel finde et par bukser hvor det nederste stykke kan lynes af når det bliver for varmt.

 

  • Sko

Skoene er noget at det vigtigste når man skal vandre, eller generelt bare gå en længere tur. Det er vigtigt at skoene er behagelige at gå i og de må ikke klemme eller give vabler. Der findes sko der er opbygget efter hvor meget oppakning man skal have med på vandreturen. Hvis du er nybegynder og ikke vandre så meget, har du heller ikke meget oppakning med og derfor skal du finde en sko, der er designet til vandreture med en let oppakning. Der er også forskel på om du skal vandre i den danske natur eller om du skal vandre i bjerge. Der er et meget stort udvalg af vandresko i forskellige former og materiale. Find den sko der passer bedst til dine fødder og dit aktivitetsniveau.

 

  • Jakke

En god jakke er også vigtig når du skal vandre. Alt efter hvilket vejr du vandre i, skal du have en jakke der kan holde vind og vejr ude og holde dig varm hvis du vandre i de koldere måneder. Som med både bukser og sko, er der mange forskellige jakker at vælge imellem. Der er lette jakker til det lidt varmere vejr og varmere jakker der passer godt til vandreture i de kolde måneder. En Fjällräven jakke er godt at valg, da de har jakker til de forskellige temperature og tider på året.

 

  • Andet

Hvis du skal ud på de lidt længere vandreture, kan du have brug for en god taske til at have dine ting i. Der findes mange gode tasker i forskellige størrelser alt efter hvilke vandreture du skal på. Måske skal du sove ude i naturen og derfor har du brug for en god sovepose, et telt og noget kogegrej så du kan få lavet lidt mad på turen.

Med denne tjekliste har ud alt hvad du skal bruge til vandreturen ? God fornøjelse!