Uundværlig påklædning til jagten

Jagtstøvler

De fleste jægere vil nok mene at udstyret har en stor betydning når man går på jagt, det er de færreste der syntes det er særlig sjovt at stå med våde fødder og fryse fordi ens jagtstøvler ikke er vandtætte. Derfor er et par ordentlige støvler og generelt noget ordentlig og ikke mindst varmt jagt tøj er en stor fordel når man går på jagt i Danmark. Jagtsæsonen med haglbøsse starter i Danmark om efteråret og slutter sen vinter, hvilket betyder at du i langt de fleste tilfælde vil være på jagt i fugtigt eller koldt vejr. Det stiller derfor nogle krav til dit jagt tøj da man ofte er ude i mange timer, og man står eller sidder som oftest stille det meste af tiden, hvilket selvfølgelig betyder at du er meget afhængig af dit jagt tøjs evne til at holde dig tør og varm.
Noget af det vigtigste beklædning når man går på jagt i Danmark hvor jorden ofte er våd er et par gode vandtætte støvler. Udover at være vandtætte er det også vigtigt at støvlerne kan ånde ellers får du nogle meget sure og fugtige fødder i løber af dagen som kan give vabler. En anden vigtig ting når man snakker jagtstøvler er at støvlen har en godt greb og er stødabsorberende, således du ikke pludseligt glider og falder med et ladt gevær i hånden og potentielt skader dig selv eller en jagtkammerat.

Jagtstrømper

Ligesom tilfældet er med jagtstøvlerne gør det samme sig gældende for strømperne du putter ned i dine støvler. De fleste har nok prøvet at gå rundt med et par knapt så gode strømper en hel dag på jagt og som følger af dette fået gnavsår og vabler. Et par kvalitets strømper forhindrer vabler og gnavsår betydeligt, hvilket hænger sammen med at par kvalitets strømper forhindrer at dine fødder bliver fugtige. Desuden er et par kvalitets strømper en relativ lille investering, som du kan bruge mange gange, og som vil gøre jagtoplevelsen betydeligt bedre.

Jagthandsker

Du har måske prøvet at gå på jagt med et par tykke handsker som selvfølgelig er meget behagelige at have på når det er koldt, men en del af det at gå jagt er jo at man skal afgive et skud engang i mellem, nogen gange har man nogle sekunder til at gøre klar til skuddet, for eksempel tage den store handske af så man får en bedre kontrol med våbnet og ikke mindst aftrækkeren. Det er ofte svært at mærke hvor meget man skal presse for at afgive et skud hvis man har en stor handske på, hvilket i værste fald kan betyde en anskydning af dyret.
Det sker selvfølgelig langt oftere at man skal reagere på et split sekund, hvor man selvsagt ikke har tid til at stå at bakse for at få sin handske af inden et skud kan afgives.
Derfor vil en jagthandske være at foretrække, da handsken er lavet til det formål at gå på jagt. Jagthandsker er ofte udstyret med små gummi knopper som giver et godt greb så våbnet ikke glider ud af hænderne på dig. Udover et bedre greb om geværet er jagthandsker ofte også udstyret med den detalje at du kan åbne op for skydefingeren, således at du har fuld kontrol når du skal afgive et skud.