Varigt vægttab

De fleste oplever en rush, når de første par uger er gået i en slankekur. Man kan se kiloene stille og roligt fjerne sig, og man føler sig bedre tilpas med sig selv kort sagt, så kører det bare. Men på et tidspunkt bliver det hverdag, og så er suset forsvundet, og man står i fare for at falde tilbage til de gamle laster. Mange undersøgelser viser , at helt op til 80 % af dem der har været på slankekur ender med at tage meget af det tabte eller det hele ! på igen.

Det er lidt tankevækkende, at nogenlunde samme procentdel falder tilbage til at ryge igen, hvis man sammenligner med det at holde op med at ryge. Det viser , at det ikke er let at at holde fast i et varigt vægttab. Psyken spiller for mange vedkommendes ind.

Vi kender til begreber som anoreksi og bulimi, som er ude i hver sin ende af skalaen, men mange kan ikke sige sig fri for begrebet trøste spisning, som befinder sig lidt i midten af skalaen. Du kan måske have haft en dårlig dag, og så er det meget nemt lige at nuppe et stykke chokolade.

Måske skyldes grundlaget for din vægt forøgelse, at du tit og ofte har trøste spist , og så nytter det ikke at fokusere på en kortvarig kur. Det vil ikke hjælpe.

Det er selvfølgelig en god ting hvis du er obs på kalorieindtaget efter den endte kur, men du skal vide at et varigt vægttab er lig med en decideret livsstilsændring. Så for at holde et varigt vægttab, skal du lave varige ændringer i dit forhold til mad. Kostplan og / eller kostvejleder kunne være en god ting at overveje. På den måde kan du få planlagt dit daglige kalorie indtag og få sat formel på , hvad der er godt for dig.

Kost

Det behøves ikke at være kedeligt at være på en kostplan. Hvis du overvejer at steppe op med den daglige motion, skal det hele ikke nødvendigvis være råkost der dominerer dagsbilledet. Så kan der også være plads til et lille stykke kage i ny og næ.

Så behøves du heller ikke få dårlig samvittighed når du nupper et stykke chokolade til kaffen , for så er det jo ikke trøstespisning længere. Der findes mange træningstilbud, og den billigste form for træning der findes, er simpelthen at gå en god lang aftentur.

Du får stimuleret kredsløbet, kommer i form, og får brændt kalorier af. Eller måske er du mere hard-core og finder på at gå i motionscenter, her kan cykling eller spinning (eller anden form for holdsport) være en god ide, så du ikke falder sammen på sofaen efter arbejde. Man vil jo ikke svigte sine holdkammerater, og så kommer man afsted. Prøv at få disse aktiviteter kalendersat også. Det er jo ikke meget at skulle svede igennem 3 timer sammenlagt på en uge, hvis figuren og det varige vægttab dermed holdes.